„Ад“ – най-желаното заглавие на Панаира на книгата

Емблематичната първа част – „Ад“, от поемата „Божествена комедия“, на Данте Алигиери се оказва, че е сред най-желаните за читателите творби на 49-ия Софийски международен панаир на книгата.

Новото луксозно издание на „Ад“ е с твърди корици, а разкошният текст е в превод на Кирил Кадийски, предаде репортер на БГНЕС.

Николета е книжар от няколко години и работи в едно от най-големите издателства в страната, които издават огромно количество книги. Тя разказа пред БГНЕС кои според наблюденията ѝ са най-атрактивните и най-желани книги от читателите този месец. По думите ѝ най-големият акцент на този Коледен панаир на книгата е „Ад“, като посочи, че изданието е носител на наградата „Златен лъв“ на АБК. Тя препоръча книгата на всички читатели, които не са се запознали с нея, а също и на онези, които вече са я чели, като я определи като изключително красива, особено в този нов луксозен вариант.

„Също едно от най-популярните ни издания, съвсем прясно, чисто ново, току-що пристигнало от печатницата, е най-новата книга на Робърт Галбрейт“, подчерта жената и обясни, че това всъщност е псевдонимът на Дж. К. Роулинг, авторката на световноизвестната фентъзи поредица „Хари Потър“. Новият ѝ роман носи името „Мастиленочерно сърце“ и е част от поредицата „Корморан Страйк“, като изданието е впечатляващо дебело, така че ще запълни времето на читателите.

Николета препоръча и т.нар. „Бисерна поредица“ на издателството, което представлява. До момента колекционерите могат да се сдобият с пет от луксозните издания на книгите, съставящи „Бисерната поредица“, като предстои излизането от печат на още 25 творби.

„В момента са излезли от печат „Извън Африка“ на Карен Бликсен, „Кучешки години“ на Гюнтер Грас?, „Петокнижие Исааково и Сбогом, Шанхай“ на Анжел Вагенщайн, „Слепота“ на Жозе Сарамаго и най-новото попълнение в книжното ни семейство – „Звездни мигове на човечеството“ на Стефан Цвайг“, отбеляза книжарят. /БГНЕС

Тагове: