Адмирал Майкъл Хюит: Не смятам, че само санкциите са достатъчни, за да се забави инвазията в Украйна

„Знам, че цената на горивото в Русия се е повишила, но все още правят достатъчно пари, за да се издържат, както правителството, така и военните. Не смятам, че само санкциите ще доведат до резултат, за да бъде забавена инвазията в Украйна. Смятам, че хората в Русия усещат много повече ефекта от санкциите, спрямо Путин и неговото правителство“. Това заяви пред БГНЕС американският адмирал Майкъл Хюит, изпълнителен директор на IP3.

„Мисля, че това, което научихме е, че когато държавата ти стане зависима от руската енергия, изпитваш геополитически проблеми. Това, което трябва да осъзнаем е, че трябва да имаме енергиен микс, а не да сме зависими от една определена държава. В момента работим по това доста усърдно и агресивно, тук в България и с помощта на Съединените щати“, добави Хюит.

Той коментира, че не знае какво точно ще се случи с управлението на Путин, но не смята, че дискусията за Русия приключва тук. „В момента не знам какво ще се случи с руското управление или с авторитарното управление на Путин“, каза адмиралът.

„Доколкото виждам и разбирам, Европейският съюз и САЩ работят усърдно, за да заменят руският газ и голямата дискусия, която в момента се води е енергийният преход, да не се фокусираме само върху климатичните промени, но и изкопаемите горива“, добави Хюит. /БГНЕС