Адвокат Менков: Действията на Петков и Рашков са престъпление по НПК

Днес сме 19 март 1949 година. Пресконференцията на Петков и Рашков по тъмни доби е парадоксален начин да представиш пред медиите доказателства за собствената си престъпна дейност. Всичко, което вършат премиерът и вътрешният министър представлява престъпление по Наказателно-процесуалния кодекс.

Това заяви пред бТВ тази сутрин защитникът на задържаните за 24 часа в четвъртък лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, пиарът му Севдалина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов.

Според адвокат Менко Менков тълкуванието на случая и пресконференцията, дадена късно в петък от Кирил Петков и Бойко Рашков имат само едно тълкувание:

Министър-председателят обвинява независимата прокуратурата, че не е изпълнила желанието му да бъде задържан бившият министър-председател Бойко Борисов.

Адвокат Менков съобщи, че в понеделник ще депозира жалба пред прокуратурата за извършено длъжностно престъпление.

Прокуратурата ще прецени дали има достатъчно данни да образува досъдебно производство, каза още той.

Според него „изключителният скандал”, който министър-председателят забърка с Лаура Кьовеши ще има своите последствия. Европейската прокуратурата с този казус изобщо не се занимава. Това са спекулации и лъжи, категоричен е Менков.

По думите му, „Борисов е икона”. В своето 12-годишно министър-председателство не си е позволявал да прави това, което сегашният министър-председател прави, каза още адвокатът. /БГНЕС