"Аеросмит" прехвърлят правата върху цялата си музика на Universal Music Group

Американската рок група "Аеросмит" и звукозаписната корпорация Universal Music Group (UMG) подписаха сделка за прехвърляне на правата върху всички дискографски, комерсиални и аудиовизуални проекти на групата. Това съобщи в списание Variety.

Според него работата по бъдещите музикални проекти на групата, разработването, производството и разпространението на нови филмови, телевизионни предавания и други аудиовизуални материали, посветени на историята на "Аеросмит", ще се извършват допълнително на базата на Universal Music Group . "Това ще ни позволи да представим музиката си на нашите фенове по начин, по който никога не бихме могли преди. Това е, за което отдавна сме мечтали. Това е победа за "Аеросмит", UMG и в крайна сметка за нашите фенове", коментира китаристът и съосновател на "Аеросмит" Джо Пери.

Председателят и главен изпълнителен директор на Universal Music Group заяви, че е „много горд“, че групата ги е избрала за партньор. Според изявлението, страните по сделката скоро ще разкрият подробности за нови съвместни творчески планове.

"Аеросмит" е създадена през 1970 г. от Стивън Таларико (Тайлър), Джо Пери и Том Хамилтън, по-късно се присъединяват китаристът Брад Уитфорд и барабанистът Джо Крамър. През 1973 г. рокерите записват своя едноименен дебютен албум. За 50 години от съществуването си "Аеросмит" е издала 15 албума, които са продадени в над 150 милиона копия по целия свят. Последният компактдиск "Music from Another Dimension!" е издаден през 2012 г.

Групата е спечелила четири награди "Грами". Тя има силно влияние върху развитието на различни музикални направления, съчетавайки в работата си елементи на хард рок, хеви метъл, поп музика, глем и блус. През 2001 г. групата става част от Залата на славата на рокендрола, а списание Rolling Stone и VH1 ги обявяват за 100-те най-велики изпълнители на всички времена. /БГНЕС