Африканец уби лъв с голи ръце и го изяде

Жител на град Иганга в Източна Уганда уби лъв, сготви го и го изяде, пише Daily Star. Според местни жители мъжът, чието име не се съобщава, е влязъл в схватка с хищника, който проникнал в къщата му и го победил с голи ръце.

На снимки, публикувани в Twitter, се вижда, че ръцете, гърдите и главата на смелчака са превързани на няколко места, а изпод многобройни превръзки има кръв. Не е известно какви наранявания е получил, но на снимките се вижда превръзка на челото и едноко око, както и рани по цялото тяло.

Една потребителка на социалните мрежи остави коментар под туита със снимки, на една от които се вижда одран лъв. „Скъпи мой, беше в квартал Мпефу Кагади и ние го изядохме“, написа тя.

Макар да няма друга информация за случилото се, потребителите на социалните мрежи започнаха да спорят дали мъжът е бил прав, когато е убил лъва. Един от тях написа: „Мисля, че е справедливо, лъвовете ядат хората... Защо хората да не им се отплащат със същото? Освен това съм сигурен, че не човекът първи е нападнал лъва и е трябвало да го убие, за да се защити.

„Всеки, който казва, че мъжът е сгрешил, просто е лицемерен. Ако бяхте на негово място, щяхте да направите същото”, предложи друг.

Трети обаче възрази: „Борбата с един лъв може да изглежда като смелост, но е невероятно рисковано и убийството на животни не трябва да се насърчава, защото хората трябва да защитават дивата природа“. „Много животни са на ръба на изчезване, така че всички диви животни трябва да бъдат хванати живи, върнати в джунглата или поставени в зоологически градини“, гласи друг коментар. А последният гласеше: „Всички са шокирани, че са изяли лъва, но никой не попита какъв е вкусът му“.

По-рано беше съобщено, че жител на град Кариба в зимбабвийската провинция Западен Машоналенд е бил хоспитализиран, след като преборил с голи ръце три нападнали го крокодила, единият които той убил. Мъжът успял да пъхне ръката си в устата на влечугото, в резултат на което то починало. /БГНЕС