Агуеро: Голът срещу КПР е най-важният в живота ми

Голът срещу КПР е най-важният в живота ми. Това заяви в ексклузивно интервю с Мартин Тайлър нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро, който в неделя ще изиграе последния си двубой с екипа на „гражданите“ в домакинството на Евертън.

Агуеро вкара 258 гола в 388 мача за Сити.

Рекордьорът по голове за тима ще напусне „Етихад“ след 258 попадения в 388 мача за десет години в клуба, към който се присъедини от Атлетико Мадрид като 23-годишен футболист през 2011. Сред петте титли на Висшата лига, веднъж ФА Къп, шест Купи на Лигата и финал в Шампионска лига след седмица, най-паметният момент в кариерата на Агуеро остава победният гол във вратата на Куинс Парк Рейнджърс в последния ден от сезон 2011/12, с който съставът спечели първата от петте си титли в ерата на Висшата лига под ръководството на Роберто Манчини.

Голът срещу КПР е най-важният в живота ми. Мисля, че това попадение ще бъде винаги в съзнанието ми. Когато докоснах топката преди гола, си помислих „ок, може би ще бъде дузпа“, централният защитник ме докосна, но не сериозно, само малко. И след това помислих „просто трябва да шутирам“ и решението е винаги да се стреля възможно най-силно до близката греда – нуждаех се и от късмет. Тогава 2-3 дни не можех да повярвам какво се случи. За нас, беше малко нервно, защото трябваше да победим, но това, което стана през второто полувреме, когато погледнах времето, бяха изминали 88 минути и губехме с 1:2, помислих си „не, не мога да повярвам““, започна той.

Агуеро не пожела да открои някой от головете си като най-добър и любим, но определи този срещу КПР за „специален“. „Обичам всички голове, но този гол срещу КПР е специален. Вкарах много попадения срещу Юнайтед, Челси, Тотнъм, но за мен най-добрият дойде срещу Ливърпул. Ако си спомняте, Пепе Рейна, отиде да вземе топката и след това Бари ми подаде. Помислих си „ще бия към вратата“ и след това погледнах и нямах ъгъл, беше твърде трудно. Но, за мен, този гол е много добър“.

Аржентинецът призна, че Сити ще му липсват след десет години в клуба. „Толкова е странно. Съотборниците и феновете ще ми липсват страшно много. Когато дойдох тук, феновете…когато получех топката, слушах хората, които скандираха моето име и ми даваха самочувствие. Искам да им благодаря сърдечно, на тях и на моите съотборници, защото те ми помагат през цялото време, всекидневно, по време на тренировки и на мачовете“, завърши нападателят на „гражданите“. /БГНЕС