Агуеро напуска Сити след края на сезона, вдигат негова статуя на "Етихад"

Голмайстор номер 1 в историята на Манчестър Сити Серхио Агуеро ще се раздели с клуба след края на сезона. Договорът на аржентинеца с "гражданите" изтича през лятото и няма да бъде подновен, потвърдиха двете страни.

Агуеро има 257 гола за Сити

Мениджърът на Сити Пеп Гуардиола се е срещнал лично с Агуеро в понеделник, за да го уведоми за решението на ръководството на клуба да не му предложи нов контракт, след като през този сезон контузии и заболяване позволиха на нападателя да изиграе едва 14 мача във всички турнири. Впоследствие Агуеро, който пристигна на "Етихад" от Атлетико Мадрид през 2011 година, е получил обаждане от президента на отбора Халдун Ал Мубарак, който му е казал, че пред клубния стадион ще бъде издигната негова статуя, която ще бъде поставена до тези на другите две съвременни легенди на Сити - Венсан Компани и Давид Силва.

Аржентинският национал спечели с Манчестър Сити четири пъти титлата във Висшата лига, веднъж ФА Къп и пет пъти Купата на лигата за десет години, а през настоящата кампания "гражданите" все още имат шанс да постигнат исторически куадрупъл. Агуеро подобри 87-годишния рекорд на Ерик Брукс за най-много голове с екипа на тима в историята през 2017 година, а вече има на сметката си 257 попадения в 384 мача.

"Когато идва краят на един цикъл, чувствата са много. Изпитвам огромна гордост и удовлетворение, че играх за Манчестър Сити цели десет сезона, нещо необичайно за един футболист в днешно време. Присъединих се в началото на ерата на реконструкция в клуба през 2011 и под лидерството на собствениците и с помощта на много играчи, ние си заслужихме мястото сред най-великите в света", сподели Агуеро в социалните мрежи.

Все още не е ясно къде ще продължи кариерата си Агуеро, като според медиите интерес към него проявяват отборите на Челси, Барселона, Атлетико Мадрид и други. /БГНЕС