"Airbus" се възстановява и увеличава производството на самолети A320

Airbus ще разшири семейството си самолети A320. Компанията е готова да увеличи производството на самолети въпреки кризата в пандемията, съобщава „Евронюз“.

Тя поиска от своите доставчици да произвеждат 45 самолета на месец, започвайки през четвъртото тримесечие на тази година, като планира да достигне 64 на месец през второто тримесечие на 2023 година.

Изпълнителният директор на Airbus Гийом Фори прогнозира възстановяването на сектора и призовава всички играчи да бъдат готови за рестартирането на пазара.

"Авиационният сектор започва да се възстановява от кризата с COVID-19. Съобщението към нашата общност на доставчици осигурява видимост на цялата индустриална екосистема, за да се осигурят необходимите възможности и да бъде подготвен, когато пазарните условия го изискват".

Дългосрочните перспективи за възстановяване на авиоиндустрията се подобриха с въвеждането на ваксини и въпреки възстановяването на инфекциите поради новите варианти.

Едно от най-големите предизвикателства пред индустрията е да се гарантира, че нейните дълги и сложни вериги на доставки са готови да увеличат производството и да отговорят на очакваното търсене./ БГНЕС