Акад. Денков: Твърденията, че само ПП-ДБ взема решения не са верни

Работата в МС в момента върви в доста конструктивен дух. Обсъждаме спокойно с аргументи. Въпросът е свързан с реализацията на законодателната програма в НС. Ще се включа в разговорите между парламентарните групи. Това заяви премиерът акад. Николай Денков, предаде репортер на БГНЕС.

Денков очаква в най-скоро време да има среща.

„Механизмът, за който става дума в декларацията на ПП-ДБ, предполага ръководствата на парламентарните групи да изработят механизъм, който да реализира както законодателната програма, така и координацията между законодателната и управленската програма. И при подбора на министрите, и на заместник-министрите, и при подготовката на управленската програма ГЕРБ участваше“, заяви министър-председателят.

Той посочи, че в МС са идвали Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Мария Габриел, с които всичко е обсъждано.

„Твърденията, че само ПП-ДБ взема решения не са верни. Твърдението, че в кабинета няма техни заместник-министри е меко казано преувеличено“, подчерта акад. Денков.

„Това, което и политиците и журналистите знаят е, че има два начина да се вземат управленски решения - единият е през лобизъм, когато идват познати и по-различен начин успяват да убедят управляващите да вземат решения в полза на едни или други групи хора. Това е което може да се каже, че много често определя решенията в България и това е една от болестите, която имаме при управление на нашата икономика“, посочи акад. Денков.

Според него единственият позитивен начин да се преодолее този начин на взимане на решения е да се стъпи на ясни анализи и решенията да се вземат, така че средствата да се използват възможно най-ефективно. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон