Ахмети: Ще има промени в Конституцията на РСМ, няма връщане назад

Ще има промени в конституцията на РС Македония. Това каза лидерът на Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ Али Ахмети, който участва в управляващата коалиция в Скопие, предаде БГНЕС.


"Винаги съм бил оптимист. Дали някога съм звучал песимистично?...Всичко, което съм казвал досега, след това става реалност. Дали има нещо, което съм казал и след това, това да не е ставало реалност? Ето днес Ви казвам: Ще има промени в конституцията", каза Ахмети пред местната телевизия 21.

Според него страната "не трябва да седи на два стола". "Ще преодолеем всички препятствия преди членството ни в ЕС. Няма връщане назад", каза още Ахмети.

Лидерът на ДСИ отказа да съобщи кога точно ще бъдат приети промените в Конституцията. "Дали те ще бъдат одобрени от 80 депутати или от всички 120, незнам. Премиерът Димитър Ковачевски иска всички 120 да гласуват за промените в Конституцията", каза още Али Ахмети.

БГНЕС припомня, че РСМ трябва да промени Конституцията и в нея трябва да бъдат вписани българите за да започне преговори за членство в ЕС. /БГНЕС