Активите на „Рено“ в Русия стават държавна собственост

Руските активи на Renault Group стават държавна собственост, съобщи Министерство на промишлеността и търговията на Руската федерация.

„Делът на Renault в Avtovaz е предаден в собственост на Русия в лицето на NAMI“, се казва в съобщение на Министерство на промишлеността и търговията.

Заводът на Renault, станал собственост на Москва, ще произвежда автомобили с марката Москвич, каза кметът на столицата, Собянин.

Акциите на Renault Russia са прехвърлени в Москва, а делът на Renault в Avtovaz - в NAMI, според официалния телеграмен канал на руското Министерство на промишлеността и търговията.

"Подписаните споразумения предвиждат прехвърляне на акциите на Renault Russia на град Москва и на акциите на Avtovaz на държавата, представлявана от NAMI, подчинена на руското Министерство на промишлеността и търговията. В резултат на трансакциите дяловете в активите ще бъдат разпределени, както следва: 100% от акциите на Renault Russia ще бъдат собственост на правителството на Москва. 67,69% от Avtovaz ще бъдат прехвърлени на Руската федерация, представлявана от NAMI. Останалите акции на Avtovaz ще бъдат запазени от Ростех", се казва в изявлението.

В същото време Avtovaz ще продължи да произвежда цялата гама автомобили Лада в заводите. Производителят също така ще предоставя сервизни услуги за автомобили Renault на руския пазар. /БГНЕС