Актрисите от "Еуфория" разказаха за неудобствата от голите сцени

Няколко актриси от популярния сериал на HBO „Еуфория“ наведнъж разказаха как са се чувствали неудобно заради „ненужните“ голи сцени, предвиждани в сценариите.

На снимката: актрисата Зендая Колман, която играе главната роля в сериала

Минка Кели, която изигра любовницата в къщата, в която Мади (Алекса Деми) работи, призна в интервю за Vanity Fair, че сцената в съблекалнята с участието на тези героини първоначално е трябвало да бъде по-откровена. Предполагаше се, че след като Мади помогне на домакинката на имението да разкопчае роклята си, тя ще падне на пода. Минка почувства, че това е излишно и помоли режисьора Сам Левинсън да промени сцената: „Това беше първият ми ден в шоуто и не бих се чувствала комфортно да стоя там гола. Казах, че ще се радвам да направя тази сцена, само ако роклята остане върху мен. Сам нямаше нищо против нито за миг”.

Малко преди това Сидни Суини, която изигра Каси, каза пред Washington Post, че тя също е трябвало да обсъди с Левинсън прекомерната голота на нейната героиня в някои сцени. "Казах на Сам, че Каси не трябва да е гола в тази или онази сцена и ще ми е неловко. Защото всеки просто ще гледа в гърдите ми и няма приема сериозно това, което се случва”. Актрисата отбеляза, че Левинсън я подкрепил и не я е принуждавал да прави нищо, но феновете на Суини все още се притесняват, че образът ѝ в сериала е твърде сексуализиран.

Клои Чери разкри, че е трябвало да бъде напълно гола в сцената, където нейната героиня Фей убива мъж. Въпреки това дори партньорът ѝ Тейлър Чейс, който играеше гаджето на Фей, намери голотата за излишна. „Може би щеше да ни е по-удобно, ако имахме повече време да се опознаем. Сам искаше да не нося никакви дрехи за тази сцена, но Тейлър каза, че това е прекалено и сценарият беше променен. Във всеки случай бях цялата във фалшива кръв и ми беше приятно да се снимам”, сподели Чери.

Актрисата Марта Кели, чиято героиня Лори в един от епизодите постави Рю (Зендая Колман), страдаща от абстиненция, във вана за инжектиране на морфин, също отказа да участва в конфузна сцена. В сценария беше още по-страшно, защото Лори трябваше да помогне на Рю да се съблече, а сцената миришеше на педофилия. „Веднага реших, че не мога да го направя. Малко хора искат да играят герой, който може да нарани дете”, разкри Кели. Актрисата споделила чувствата си с Левинсън и той се е съгласил да промени в сценария.

Въпреки факта, че режисьорът е взел предвид мнението на актрисите, техните коментари предизвикаха разгорещена дискусия в мрежата. Много потребители коментираха, че дори с направените ревизии, сценариите на Левинсън имат твърде много разголени сцени, които е трудно да се оправдаят с художествени намерения. /БГНЕС