Актьори в хитови продукции, неразпознати заради грима

Често в касови продукции се снимат изгряващи актьори, за които малко хора знаят. Но и идентифицирането на добре познати, популярно актьори, също може да бъде изключително трудно поради тежкия грим.

Един от най-запомнящите се герои във "Властелинът на пръстените" - Смийгъл

24СМИ подбра няколко актьори от касови филми, които трудно могат да се разпознаят заради грима.

Анди Съркъс

Английският актьор и режисьор Анди Съркъс изигра Ам-гъл в трилогията „Властелинът на пръстените“. Трябва да се отбележи, че първоначално той се появява във филма без всякакъв грим и „дигитално магьосничество“, а след това се превъплъщава в добре познатия Смийгъл.

Освен това Съркъс играе Цезар във филма „Възходът на планетата на маймуните”.

Във филма са използвани движенията и гласа на актьора с помощта на технологията "улавяне на движение". Не само лицето на Анди, но и неговият глас не са успели да разпознаят фенове, с които се е срещнал на премиерата.

Дъг Джоунс

Холивудският актьор Дъг Джоунс вече получи славата на „човекът с маска“. Практически всички роли, които са предлагани на звездата, изискват „тонове“ грим, поради което малко хора са виждали истинското му лице.

Човекът-амфибия във "Формата на водата" Дъг Джоунс

Зрителите си спомнят играта му във филма „Бъфи убийцата на вампири“ (в ролята на Джентълмена), „Хелбой“ (човекът-амфибия Ейб Сапиен), „Лабиринтът на Фавн“ (Фавн и Бледия човек), „Фантастичната четворка“ (Сребърният сърфист), „Слендърмен“ (самият Слендърмен), "Формата на водата" (човекът-амфибия) и др.

Брайън Стийл

Поради височината си (2,01 м), Брайън Стийл често е канен да играе различни чудовища и демони. Актьорът е трябвало да носи тежки костюми по няколко часа на ден и да стои дълго време на гримьорския стол.

Запомняща се е ролята му като чудовището Уинк във филма “Хелбой II: Златната армия”. Костюмът му е тежал повече от 50 кг, поради което Брайън е отслабнал драстично.

Уоруик Дейвис

Уоруик Дейвис е изиграл много герои поради ниския си ръст (1, 7 м).

В своята филмография той има сериал за леприкорни, където актьора играе главна роля, а също и превъплъщението му като проф. Флитуик в „Хари Потър“.

Сергей Безруков

Във филма за Висоцки известния актьор Сергей Безруков се превъплъщава във великия поет и певец Владимир Висоцки. Актьорът е бил толкова сполучливо гримиран, че е трудно да бъде разграничен от прототипа.

Актьорът, певец и легенда Владимир Висоцки

Създателите на филма дълго време са криели името на актьора изиграл главната роля.

Безруков е прекарвал 4 часа на ден на гримьорския стол, а след това още час и половина – в сваляне на грима.

Сергей Безруков (по-младият вляво) - очевидно няма никаква прилика с именития Висоцки

По време на работата по образа, на актьорa са поставяли маска от восък и глина, след което върху нея са изливали „новото лице“. /БГНЕС

Тагове: