Ал-Атия спечели първия специален етап на Рали Дакар

Катарецът Насер Ал-Атия триумфира в първия специален етап на Рали Дакар в неделя, за да увеличи преднината си на върха в генералното класиране след успеха в пролога.

Насер Ал-Атия.

51-годишният състезател, който се цели в четвърта титла от екстремната надпревара, финишира етапа с 12 минути и седем секунди по-бърз от деветкратния световен шампион в ралито Себастиан Льоб, който остана втори. 333-километровият участък около северна Саудитска Арабия видя няколко състезатели да изпитват навигационни проблеми, което доведе до огромни времеви разлики.

14-кратният рекордьор по титли от Рали Дакар Стефан Петерханзел, познат с прозвището „Мосю Дакар“, загуби много време, след като загуби гума от Ауди-то си. Французинът сега може да избере дали да се оттегли от състезанието, след като трябваше да чака няколко часа за помощ.

Австралиецът Даниел Сандърс увеличи ранната си преднина при моторите, надигравайки чилиеца Пабло Кинтанила с 3 мин 7 сек. „В края много момчета се изгубиха и, за щастие, ние се върнахме на правилния път. Беше добър и силен завършек. Просто не натиснах много от самото начало, бях в добър ритъм и на края опитах да отворя възможно най-голяма разлика“, каза той. /БГНЕС