Алаба подписа петгодишен договор с Реал Мадрид

Реал Мадрид обяви привличането на Дейвид Алаба със свободен трансфер. Австрийският защитник потвърди, че ще напусне Байерн Мюнхен в края на сезона, като се предричаше преминаване именно в Испания.

Алаба (л) си тръгна от Байерн с два трофея от ШЛ и десет шампионски титли на страната.

Интерес към един от най-добрите защитници във футбола не липсваше, но Кралският клуб успя да пребори конкуренцията на редица други европейски грандове независимо от затрудненото финансово състояние на мадридския колос. Въпреки че старши треньорът Зинедин Зидан обяви, че си тръгва от испанската столица тази седмица, това не спря Алаба от подписването с клуба в петък.

Реал не даде подробности около сделката, но журналистът Рафаел Хонигщайн сподели, че бранителят е парафирал петгодишен контракт и ще заработва по 412 000 паунда седмично на „Сантяго Бернабеу“. Алаба напуска Байерн след две спечелени Шампионски лиги и десет титли на Бундеслигата.

Предвид факта, че Серхио Рамос е в залеза на кариерата си и все по-често се контузва, както и въпросителните около бъдещето на Рафаел Варан, Алаба ще има за задача да подсили отбраната на „белия балет“. /БГНЕС