Алберт Попов: Мотивирани сме да стигнем до почетната стълбичка

"Имаме вече три сезона зад гърба си, вече сме в шамарите в ските, продължаваме да сме все по-мотивирани, да желаем повече и най-накрая да стигнем до тази стълбичка. За това работим и се надявам рано или късно да стигнем дотам и да покажем какво сме работили извън сезона", сподели българският скиор Алберт Попов, който днес бе награден за най-добър спортист на месец януари в традиционната анкета на Пресклуб България, предаде репортер на БГНЕС.

Алберт Попов е спортист на месец януари

Попов постигна няколко много силни резултата в Световната купа по ски-алпийски дисциплини в началото на годината, с което заслужи 15 гласа в допитването сред спортните журналисти и пребори конкуренцията на джудиста Ивайло Иванов и боксьора Тервел Пулев. "Нашата цел е да продължаваме да даваме всичко от себе си. Мисля, че без много голяма и драстична промяна ще успеем да постигнем това, което искаме. Стига да я има любовта към спорта, всичко се случва. Чувствам се горд, когато има резултати и това ни кара да продължава да блъскаме и да се трудим", сподели Попов след награждаването.

Той не скри високите си амбиции за Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари следващата година. "Десетте ден отдих отминаха, сега вече почваме да тренираме. Идва олимпийска година, достатъчно мотивирани сме, целите ни са високи. Амбицията ми е да дам максимума от себе си, не искам да казвам конкретно място", каза 23-годишният алпиец. На въпрос на БГНЕС за евентуалното въвеждане на задължителна ваксинация за участие на Олимпиадата, Попов отговори, че няма мнение по въпроса, но ако това бъде въведено, ще се съобрази.

Георги Бобев от Българската федерация по ски даде оценката си за изминалия сезон. "Един много странен и труден сезон, но самият факт, че Алберт е избран за спортист на месеца означава, че можем да го отчетем като успешен. Оценката за сезона като цяло е добра с оглед общата ситуация, която беше много трудна и с много ограничения. Водещите ни спортисти показаха добри резултати, разбира се, имаше и резерви в някои състезания. Следващият сезон е много важен, тъй като в спорта усилията и постиженията се редят на олимпийски цикли. Ще разчитаме на девет до десет квоти за Олимпиадата".

Бобев разкри, че през 2022 година Банско няма да е в календара на Световната купа при мъжете или жените, но българският курорт отново ще приеме стартове от най-престижните серии през 2023 година. /БГНЕС