Алберт Попов с 11-о място на слалома в Шладминг

Алберт Попов завърши на 11-о място в слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в австрийския зимен център Шладминг.

Алберт Попов.

Българският скиор даде девето време в първия манш след време от 52.49 сек, но бе значително по-бавен във втория с 54.23 и така остана на +0.72 сек от победителя Линус Щрасер от Германия. Попов продължи с отличното си представяне в дисциплината през сезона, след като завърши 11-и в Мадона ди Кампильо, Италия, и 12-и впоследствие в швейцарския курорт Венген. Той остана на само осем стотни от десетия Танги Неф от Швейцария.

Германецът Щрасер се поздрави с победата, като остави на почетната стълбичка Атле Ли МакГрат от Норвегия, който завърши на +0.03 сек от победителя, и представителя на домакините Мануел Фелер, на +0.39 от Щрасер. Топ 10 допълниха норвежецът Хенрик Кристоферсен, италианецът Алекс Винацер, норвежецът Себастиан Фос-Солевог, италианецът Томазо Сала, руснакът Александър Хорошилов и французинът Клеман Ноел.

В класирането за Малкия кристален глобус в дисциплината слалом лидер е норвежецът Лукас Бротен с 257 точки – той води с 37 пункта пред сънародника си Фос-Солевог, и със 72 пункта пред третия Фелер. До края на сезона остават още три старта в слалома. С 24-те си точки в Шладминг Попов е на 21-а позиция с актив от 85 пункта, поделяйки мястото с австриеца Михаел Мат. В генералното подреждане убедителен водач продължава да бъде Марко Одермат от Швейцария с 1200 точки, втори е норвежецът Александър Омод Килде с 825, а на трето място – австриецът Матиас Майер с 692 пункта. /БГНЕС