Алберт Попов: Знам, че мога да изригна и да победя, но не ми се отдава възможност

Знам, че мога да изригна и да победя, но не ми се отдава възможност. Това отговори на въпрос на БГНЕС най-добрият ни скиор Алберт Попов, който говори пред медиите след отмяната на слалома от Световната купа в Банско, предаде репортер на БГНЕС. Аби бе 22-и от общо 29 финиширали скиори, когато състезанието бе прекъснато, а след това се взе решение за неговата отмяна поради лошите метеорологични условия в зимния ни курорт.


На въпрос дали е карал някога водни ски и как би описал ситуацията днес на пистата, Алберт каза: "Карал съм водни ски, да, и днес ситуацията беше много тежка. Да, от части може би късметът щеше да бъде на моя страна втория манш да карам отпред и може би имах шансове и за победа, гледайки последния старт в Шамони, но тогава победата не е толкова сладка, така че се радвам, че го отмениха, просто не искам да съм в такъв победител. Много ме е яд, но очевидно този сезон неделите са прокълнати. Позицията изобщо не ми беше лоша за втория манш - както те ми взеха три секунди и половина, така можех да го направя и аз във втория. Но този терен, тази ситуация, крият контузии, които могат да се случат. Беше тежко и още от втората врата без никаква видимост, караше се на сляпо, може да сме радостни, че нямаше контузии", започна той и продължи:

"На самия старт си чистим очилата и всичко се вижда и е супер, но в момента, в който стартираш, удряш първата врата - снегът ти пръска в очилата и вече караш на сляпо, следователно не знаеш къде се намираш, може би от това идваха разликите. От части ме е яд, че времето се развали - прогнозата го даваше, че ще вали между двата манша. Това не бяха условия за състезание, пистата беше супер подготвена, вчера видяхме едно прекрасно състезание. Просто когато паднат толкова температурите и заедно с водата, нещата стават много сложни, видяхме, че всеки слизаше спрямо номера си, така че нямаше много изненади днес".

"Смятам, че и преди е било топло, имало е меки зими. Не се притеснявам, смятам, че в Европа скоро ще има и хубави зими. Сега ни следват два старта в Америка - там ситуацията е коренно различна, доколкото чувам. Просто продължаваме да се подготвяме по същия начин и се надяваме за по-твърди терени и за по-голям шанс за хубави резултати", каза още най-добрият ни скиор при мъжете.

На въпрос на БГНЕС относно това какво му предстои и какво е здравословното му състояние, Аби сподели: "Здравословно съм супер, може би и заради това ме е яд, че имаме такива условия, защото знам, че мога да изригна и да победя, но не ми се отдава възможност. Това, което можем да направим аз и моят екип, е да стиснем зъби, да се фокусираме върху следващите стартове и да не го мислим за нещата, които са отминали. Видяхме, че в Палисайдс ми се получи - не бях стъпвал на тази писта. Все още очакваме моят треньор Ивайло Борисов да нареди - предполагам, че на него ще му се отдаде възможност в Америка, дали на първия старт или на втория, така че нещата изглеждат добре".

"Да кажем, че този сезон бе плануван да не излизаме от топ 10. Най не бях подготвен за първия старт, но тогава влязох в десетката. Имахме напасване със ските. Много бяха нещата, в момента сме нацелили всичко, просто трябва да ни се отдаде възможност и да си пожелая без грешки, защото тогава съм най-бърз", допълни Попов.

На въпрос на БГНЕС по отношение на подкрепата от публиката и неговите близки, Алберт каза: "Публиката беше страхотна. Благодаря, че останаха в това така ужасно време. Самият аз бях мокър до термо бельото, гащите ми бяха мокри, веднага се прибрах да се изсуша и всъщност чаках разглеждането за втория манш, когато видях, че състезанието е прекъснато и се чудеха дали всъщност да продължат. Дори все още не съм обядвал, защото съм още в състезателен режим, така че ще ми трябва малко време да се изключа. Благодаря на организаторите, на публиката, справиха се чудесно, просто невинаги можем да се борим с метеорологичните условия", завърши той. /БГНЕС

Категории: