Алегри и Бардзали се сбогуваха с „Алианц Стейдиъм“, Интер понесе удар за топ 4

След края на мача Ювентус вдигна шампионската титла на страната за осми пореден и общо 35-ти път в историята на клуба.

Отборите на Ювентус и Аталанта завършиха наравно 1:1 в среща от предпоследния 37-ми кръг на италианската Серия А. За домакините това бе прощалният двубой на домакински терен за наставника Масимилиано Алегри и ветерана в защита Андреа Бардзали, които напускат „Старата госпожа“ след края на сезона. Гостите откриха резултата чрез Йосип Иличич в 33-та минута, но Марио Манджукич донесе точката на „бианконерите“ десет преди края на редовното време. В последната минута Федерико Бернардески получи директен червен картон. Ювентус вече си бе осигурил осмата поредна шампионска титла на страната, докато точката е ценна за Аталанта, който остава трети в таблицата кръг преди края на шампионата, когато приема у дома Сасуоло.

Фабиан Руис беше с най-голям принос за категоричния успех на Наполи над Интер, реализирайки две от попаденията за домакините.

Четвъртият Интер нямаше особени поводи за радост, след като претърпя тежка загуба при визитата си в Неапол на местния тим с 4:1. Пьотр Желински даде тон за убедителния успех на възпитаниците на Карло Анчелоти в 16-та минута, като домакините довършиха съперника с нови три гола в рамките на четвърт част. Първо Дрийс Мертенс покачи на 2:0, а Фабиан Руис ознаменува добрата си игра с две попадения в 71-та и 78-та минути. Малко след това Мауро Икарди вкара почетния гол за „нерадзурите“. Поражението накърни шансовете на Спалети и компания за финиширане в топ 4, след като градският съперник Милан надигра у дома по-рано изпадналия Фрозиноне с 2:0. „Росонерите“ са на точка от Интер кръг преди края на първенството, като гостуват на СПАЛ, докато „нерадзурите“ приемат в къщи Емполи. /БГНЕС

Категории: