Алек Болдуин се завръща на снимачната площадка

„Странно усещане". Това написа Алек Болдуин в социалните мрежи. След трагедията на снимачната площадка на „Rust“, която доведе до смъртта на Галина Хътчинс, той спря да се снима. Но 63-годишният актьор е добре и наистина се завръща на снимачната площадка.

„Днес се върнах на работа за първи път от три месеца и половина и беше интересно“, разкри той в профила си в Instagram. Ако „да се измъкне малко от Съединените щати“ му се отразява „добре“, остава обаче фактът, че децата му „липсват“.

В момента актьорът е в британския град Алтън, в Хемпшир, за да снима трилъра „97 минути“. Това е историята на отвлечен самолет с достатъчно гориво, за да издържи само 97 минути във въздуха. Този филм е на Тимо Вуоренсола, известен с „Star Wreck: The Pirkinning“ или със сагата „Iron Sky“.

Три месеца преди това Алек Болдуин и снимачният екип на филма „Rust“ бяха поразени от трагедия. Операторът Галина Хътчинс беше случайно убита от пистолет, който актьорът използваше по време на снимките. Това оръжие, което би трябвало да е с халосни куршуми, не е било неправилно проверено от оръжейника, нает на снимачната площадка. В интервю за канала ABC Алек Болдуин каза, че не се чувства нито "виновен", нито "отговорен" за трагедията.

Изпратеният на място лекар е подал жалба за небрежност. Тя е насочена към няколко членове на екипа на филма, включително оръжейника Хана Рийд Гутиерес, първия асистент-режисьор Дейв Холс, шефа на PDQ Arms and Prop Сет Кени, който е продал предполагаемите фиктивни боеприпаси, и Сара Закри. Алек Болдуин не е посочен в тази жалба. Това е четвъртата жалба, подадена от един от членовете на снимачния екип. Съдебното разследване все още е в ход и въпреки че до момента не е извършен арест, не може да се изключи наказателно производство. /БГНЕС