Александър Чакмаков: Баскетболният ЦСКА е един и публиката ще дойде

Нямам никакви притеснения за публиката. Казал съм вече – баскетболният клуб на ЦСКА е един и публиката ще дойде. Освен това има хора, която отдавна в зажадняла за това ЦСКА да има мъжки отбор. Първо трябва да започнем да пълним тази зала, която е за около 450 места. Тя е горе-долу равна на „Триадица“. Ако отборът играе добре и показва добър баскетбол, съм убеден, че ще пълним и по-големи зали. На този етап не бих искал да коментирам футболната тема. Така членът на Управителния съвет на "червените" Александър Чакмаков отговори на въпроса дали баскетболният тим ще обедини феновете разделени между футболните ЦСКА - София и ЦСКА 1948.

„Подготовката е в началния етап, но всички се влагат много добре. Доволен съм. С Росен Барчовски всичко ще бъде много сериозно и професионално. Тази селекция ще ни позволи в първите няколко месеца да се доближим до водещите два тима - Рилски спортист и до Балкан. Това е моето лично мнение, въпреки че ще се играе трудно и в Бургас, и в Плевен особено, и в Ямбол. Ще бъде интересно първенство. Левски ще бъде силен отбор. Ако се налага, ще правим допълнителна селекция за втория полусезон и за финала на Купата. За началото на сезона това е селекцията на ЦСКА. Никога не съм се бъркал в нея, при нас винаги старши треньорът прави селекцията", каза още той..

"На този етап не вярвам ЦСКА – Левски да се играе в „Арена Армеец“, защото трябва да има силно присъствие на фенове. Поне за първите мачове не вярвам. Трябва наистина да можем да я напълним, защото иначе няма смисъл. Но зала „Универсиада“ например би било едно хубаво място да се играе на разменено гостуване. Ще е добре за баскетболната общественост и за София, защото отдавна не е имало дерби. Залата е голяма и би могло всички мачове между ЦСКА и Левски да се играят в „Универсиада“, разбира се, ако тя е свободна+, обясни Чакмаков.

НБЛ е много сериозно предизвикателство, защото организацията при един мъжки отбор е много сериозна. Полагаме големи усилия. Довършваме залата, има и за нея още неща, които трябва да се направят. В момента работим, за да се направи специална трибуна за телевизията, за да може да има телевизионно излъчване, интернет кабели и т.н. Има организационна част, която не е малка, но като цяло мисля, че ще се справим“, завърши членът на Управителния съвет на "червените".

Треньорът Росен Барчовски се похвали, че е заварил много ентусиазиран отбор, сплав от опитни и млади момчета, които виждам, че много искат да напредват и слушат.

"Харесва ми това, което виждам като тренировъчен процес. Нищо не мога да кажа за мачовете. В петък започваме контролните срещи и там вече ще се ориентирам повече, защото разликата между мачовете и тренировките е огромна.

ЦСКА е дразнител за всички, навсякъде и в каквото и да е състояние, независимо дали е бил миналата година шампион или го е нямало 13 години на картата. Откакто се помня е така. Където и да отидем, името предизвиква и амбицира. В комбинация и с мен, това също ще амбицира някои треньори, състезатели и публика.

Веселин Господинов и Виктор Маргаритов са до края на месеца. Много се трудят, добре се представят. Много е вероятно да останат, но ще си запазя правото да изчакам края на периода за проби", коментира националният селекционер. /БГНЕС