Александър Везенков поведе Олимпиакос към титлата в Гърция

Александър Везенков и Олимпиакос стартираха с победа спора за титлата в Гърция. Българинът и съотборниците му надиграха Панатинайкос със 74:61 в първата финална среща, изиграна в Двореца на мира и дружбата. Мачът започна с 20 минути закъснение заради наличието на сълзотворен газ, което накара играчите на двата отбора да се приберат в съблекалните.

Александър Везенков записа още един дабъл-дабъл в елиминациите – 12 точки и 10 борби плюс 3 асистенции и 1 чадър за 32 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си 206-сантиметровото крило бе 4/7 от средно разстояние, 1/3 зад дъгата и 1/2 от линията за наказателни удари.

От неговите съотборници Костас Слукас отбеляза 16 точки. Мустафа Фал също стигна до двойните показатели – 14 и 10 борби. Янис Папапетру и Окаро Уайт бяха най-резултатни за Панатинайкос с по 13 точки, като първият грабна и 5 борби. Джеръми Еванс финишира с 11 и 11 борби.

Александър Везенков и компания бяха под пара още от началото, като лимитираха съперника до едва 4 точки през първите 10 минути, отговаряйки с 23, за да поемат лидерството. Олимпиакос остави противника без точка в първите 4 минути и половина, като направи серия от 11-0, дело на Тайлър Дорси, Костас Папаниколау, Александър Везенков и Мустафа Фал, и до финалната сирена не изпуснаха водачеството.

Във финалната серия в Гърция се играе до три победи от пет двубоя. Следващият мач между Олимпиакос на Александър Везенков и Панатинайкос ще бъде на 14 юни. /БГНЕС