Александър Везенков триумфира със Суперкупата в Гърция

Александър Везенков и Олимпиакос стартираха сезон 2022/2023 в Гърция с трофей. Българинът и отборът му триумфираха със Суперкупата в южната ни съседка, след като се наложиха над Панатинайкос с 67:52 във финала, който се проведе в Родос. Така грандът от Пирея удължи серията си от победи над вечния съперник на 8 поредни.

За крилото това е първа Суперкупа на Гърция и общо втора в кариерата му след тази в Испания, спечелена през 2015 г. с Барселона. За Олимпиакос пък златото е първо в историята. „Червено-белите“ завоюваха трето отличие през тази година, след като прибраха Купата и титлата в страната през 2021/2022.

Националът ни се представи силно за Олимпиакос и оформи дабъл-дабъл – 12 точки и 11 борби. Освен това добави 2 асистенции и 1 открадната топка за 29 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Александър Везенков бе 3/7 от средно разстояние и 2/7 от тройката.

„Това беше първата ни купа за сезона и беше важна. Играхме добре през второто полувреме. Панатинайкос ни затрудни и трябва да погледнем грешките си, защото гръцкият шампионат и Евролигата започват и мисля, че трябва да играем по-добре, за да печелим като гости и да пазим своята крепост“, заяви Везенков пред Sport24.gr.

„През първото полувреме играхме с тяхното темпо, с по-бавни атаки. През второто полувреме подобрихме нашата защита. Трябва да се научим да печелим така. Трябва да се научим да печелим по всякакъв начин. Най-важното е да играем здрава защита, с много подавания и да играем баскетбол, който ще ни носи победи”, добави крилото, който оформи дабъл-дабъл – 12 точки и 11 борби при успеха над Панатинайкос с 67:52 във финала, който се проведе в Родос.

„Няма натиск, само очаквания. Трябва да намерим стабилност. Всяка победа е от значение, особено в Евролигата. Всички отбори са мотивирани и искат да влязат в Топ 8. Това е и нашата цел“, завърши българинът, чийто тим ще постави начало на сезона на европейска сцена на 7 октомври с визита на Барселона. /БГНЕС