Александър Ненков: Не си пазим местенцето, а носим отговорност

Хората са ни гласували доверие, ние трябва да носим отговорност, заяви депутатът и заместник-председател на групата на ГЕРБ Александър Ненков, предаде репортер на БГНЕС.

Ненков взе участие в дебатите по вота на недоверие, който левицата внесе срещу кабинета заради политиката в областта на противодействието на корупцията. Според депутата страната ни се намира в "нелека ситуация", а заради протестите в София и страната има "емоция и адреналин", но управляващите трябва да носят отговорност пред своите избиратели, които са им гласували доверие.

Ненков е категоричен, че оставки няма да има, но не защото управляващите "си пазят местенцето", а именно заради отговорността хората.

"За ГЕРБ може и да бъде по-добре, ако максимално бързо отидем на избори, но ние носим отговорност", повтори многократно Александър Ненков.

Според него има друга причината оставка да няма, а това е евентуалния служебен кабинет на президента: "Противопоставяме се цялата власт да отиде към един комплексиран човек - президента Румен Радев". Според Ненков държавният глава е "изпълнен с омраза", а "в очите му е изписано единствено реваншизъм".

Александър Ненков подчерта пред депутатите, че президентът не е проявил смелостта да посочи нито един от позитивите на настоящото управление, въпреки че, според него, те са достатъчно много. Всичките евролидери са приятели на Борисов, коментира депутатът.

Той отправи и призив към протестиращите граждани, които вече втора седмица изразяват недоволството си. "Да влагаме разум. Емоциите и адреналинът не са добър съветник. Оставката ще доведе до това, че ще останем без работещ парламент. Сега исканията са политически, но след няколко месеца могат да станат икономически и социални", смята депутатът от ГЕРБ. /БГНЕС