Александрова и Колинс ще спорят за място на финала в Маями

Екатерина Александрова достигна полуфиналите на силния турнир в Маями, след като обърна представителката на домакините Джесика Пегула с 3-6, 6-4, 6-4 за точно два часа игра.


След като взе скалпа на световната номер 1 Ига Швьонтек в осминафиналите, Александрова се справи и с петата в схемата американка, въпреки че изостана в сетовете. Първите шест гейма на откриващата част минаха равностойно, но от 3-3 Пегула влезе в серия от три поредни, с което поведе в резултата. Във втория сет Александрова игра по-силно и дръпна с 5-2, преди съперничката да върне един от пробивите, но само за да бъде фиксиран по-почетен резултат. В третия решителен сет двете си размениха по един пробив, преди рускинята да пробие в деветия гейм и след това да сервира успешно за класиране в последните четири.

Там я чака друга американка – Даниел Колинс, която обяви през януари, че това ще бъде последният й сезон в Тура. Колинс прогресира до полуфиналите, след като даде пет гейма на французойката Каролин Гарсия.

Колинс се представи много силно, като спечели 90% от разиграванията на първи сервис за целия мач и направи три пробива в подаването на Гарсия. В добавка, тя не даде нито една точка за пробив пред френската тенисистка. Американката ще играе за първи път срещу Александрова.

В другия полуфинал финалистката от миналата година Елена Рибакина ще играе с трикратната шампионка Виктория Азаренка. /БГНЕС