Алексей Петров: Цветановщината не спира

Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров е призован в Специализираната прокуратура днес. Това съобщи самият той преди насроченото заседание в Апелативния спецсъд по делото срещу него Марчело Джотолов, Янко Попов, Антон Петров и Кирил Топалов, предаде репортер на БГНЕС.

"Моето дело е една агонизираща вече репресия, за която всички вие знаете. По-скоро бих я определил като лична вендета на г-н Цветанов, но тази репресия приключва. Тя приключи пред очите ви, тя започна пред очите ви. Да, г-н Цветанов успя да ми осъществи публична екзекуция, защото той отне 10 години от живота ми, той ми подписа за тези 10 години публична смъртна присъда”, каза Алексей Петров. Той заяви, че казва тези неща "не с лошо чувство лично към него, даже бих казал, че се отнасям към него със съчувствие като към дете в неравностойно положение". "Защото смятам, че той не разбира все още това, което е извършил", добави Петров.

"Не само аз, много хора сме противници на "Цветановщината", защото това е опасен феномен и това трябва да бъде сигнал занапред, когато случайно попаднал във властта човек реши, че трябва физически, психически да репресира хора, които не му харесват и още по-лошо да правораздава от телевизора", заяви Петров.

Той смята, че "Цветановщината" не спира. "Защо днес отново съм извикан тук? Много ще ми е интересно по коя от компетенциите на Специализираната прокуратура трябва да бъда призован", посочи Петров.

Очаквайте подробности. /БГНЕС