Алексиев: Набелязахме мерки за сигурността на таксиметровия бранш

Успяхме да обсъдим и набележим конкретни мерки за гарантиране на сигурността на таксиметровия бранш. Обсъдихме въвеждане на система с паник бутони и видеорегистратори както в таксита, така и превозни средства за обществен превоз. Обсъдихме и мерки за стопиране нерегламентирания транспорт.

Това заяви Христо Алексиев, заместник министър-председател по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията след срещата си с таксиметровия бранш, предаде репортер на БГНЕС.

Алексиев каза, че ще бъде изграден специален алгоритъм, който да изпраща подадените сигнали към МВР.

Петър Тодоров, главен секретар на МВР каза, че агресията на пътя е системен проблем, подценяван с години. Той посочи, че МВР има воля да се справи с този проблем, но това не е проблем само на МВР и трябва да се подпомогне на силовото министерство за справяне с агресията на пътя. Тодоров отправи апел към хората да подаване на сигнали, когато има наличие на хулигански действия, а от своя страна МВР ще осигури бърза реакция.

От таксиметровия синдикат са категорични, че срещата по темата за сигурността и противодействието на нерегламентирания превоз е била конструктивна. /БГНЕС