Али Ахмети очаква решение на спора с България до края на месеца

Лидерът на Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ и участник в правителствената коалиция в РС Македония Али Ахмети очаква решение на спора между властите в Скопие и София до края на този месец, предаде БГНЕС.

Али Ахмети, лидер на ДСИ

"Аз не съм в лагера на песимистите. Според мен до края на този месец ще се намери решение на спора с България. Краят ще бъде в полза на мира, стабилността и бъдещето...Сега е моментът за намиране на решение. Необходимо е да демонстрираме кураж", каза Ахмети.

Лидерът на ДСИ смята, че "това е за доброто на страната му, но и за самата България, която има интерес да има положителен край".

"В момента френският президент Макрон подпомага този процес. Аз вярвам в бъдещето и поради тази причина вярвам, че ще има решение до края на месец юни. Нашите съюзници и приятели са сериозно ангажирани. Макрон пое отговорност Балканите да бъдат по-сигурни и по-мирни, защото е достатъчно да оставим открити въпроси и ако отлагаме решението на проблемите така ще се стигне до избухването на всякакви искри", каза още Ахмети. /БГНЕС

Скопие / РСМ