Алисия Викандер: Нямам търпение отново да изиграя Лара Крофт

Алисия Викандер разкри подробности около новата част на „Томб Райдър“.

32-годишната актриса, която изигра ролята на Лара Крофт в оригиналната адаптация на видеоиграта през 2018 г., призна, че въпреки че пандемията е спряла плановете за все още предстоящите снимки на втората част на поредицата, писателят и режисьор Миша Грийн работи по сценария.

„Нямам търпение отново да изиграя Лара“, сподели Алисия.

Създателят на „Lovecraft Country“ Грийн се присъедини към проекта с работно заглавие „Tomb Raider: Obsidian“ през януари 2021 г.

Филмът първоначално беше с определена дата на излизане през март 2021 г., но снимките бяха отложени.

Викандер пое ролята от Анджелина Джоли през 2018 г. и по-рано тя обясни как е била "почти осакатена" от каскадьорската работа във филма.

Тя каза: "Отначало болеше. Толкова много, че не можех да ходя или да ставам от леглото през първите три седмици. Бях като осакатена. Имах болки на места, които не знаех, че съществуват."

Нейната визия за Лара се различава от оригиналната версия на археоложката, звезда в оригиналната видео игра „Tomb Raider“ от 1996 г. и последващите продължения, и на която се основава версията на героинята на Анджелина Джоли през 2001 и 2003 г.

Естетически Лара на Викандер носи дълги панталони вместо запазената марка на Анджелина микро-къси шорти и откритата сексуалност на героинята е смекчена, за да се съсредоточи върху нейните личностни черти. /БГНЕС