Ализе Корне изхвърли миналогодишната шампионка Ема Радукану още в първия кръг

Миналогодишната шампиона от Откритото първенство на САЩ Ема Радукану отпадна още в първия кръг на тазгодишното издание на турнира, след като загуби от французойката Ализе Корне с 3-6, 3-6. Преди година Радукану шокира тенис света, като започна от квалификациите и записа десет поредни чисти победи, за да стигне до титлата, но тази нощ тя не успя да се противопостави на Корне.

Опитната французойка направи решаващ пробив за 5-3 в първия сет, след което не сбърка на своето подаване, докато във втората част 19-годишната Радукану започна по-силно и поведе с пробив за 3-1, но след това Корне започна да доминира и взе пет поредни гейма, с което затвори мача след час и 42 минути игра.

"Съжалявам, че я победих, знам, че я харесвате, но съм много доволна от играта си. Мисля, че направих много солиден мач, дадох всичко от себе си на корта", сподели 32-годишната Корне, която с участието сина Ю Ес Оупън подобри рекорда за най-много поредни участия в турнири от Големия шлем - 63. За Радукану приключва една неуспешна година след големия ѝ триумф в Ню Йорк, като в последните 12 месеца тя смени няколко треньори и записа едва 15 победи срещу 18 загуби на корта.

Световната номер 1 Ига Швьонтек започна с успех след победа над Джасмин Паолини с 6-3, 6-0. Двукратната шампионка Наоми Осака отпадна след загуба от американката Даниел Колинс с 6-7(5), 3-6. От турнира отпадна и ветеранката Винъс Уилямс след поражение от Алисън ван Уйтванк от Белгия с 1-6, 6-7(5). /БГНЕС