Алкарас – Руне и Жабер – Рибакина в днешната програма от 1/4-финалите на Уимбълдън

Днес ще се изиграят последните мачове от четвъртфиналната фаза при мъжете и жените на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

В мъжката част гвоздеят в програмата е сблъсъкът между световния номер 1 Карлос Алкарас и шестия в схемата Холгер Руне, който елиминира Григор Димитров, а при дамите зрителите по трибуните ще се насладят на повторение на финала от миналата година между Онс Жабер и действащата шампионка Елена Рибакина.

Именно Жабер и Рибакина откриват програмата на Централния корт, като мачът им ще започне не преди 15:30 часа българско време. Казахстанката надви представителката на Тунис в спора за трофея миналата година след обрат с 3-6, 6-2, 6-2. Сега Жабер е готова за реванш, като на четвъртфиналите буквално се разправи с двукратната шампионка в Лондон Петра Квитова, давайки само три гейма на чехкинята. От своя страна Рибакина бе едва 21 минути на корта срещу Беатрис Хадад Мая в осминафиналите, когато бразилката прекрати участието си поради контузия.

Веднага след края на Жабер – Рибакина предстои и мъжкият сблъсък между Алкарас и Руне. Испанецът достигна първия си четвъртфинал на Ол Ингланд Клъб след четирисетов успех над финалиста от 2021 Матео Беретини, докато датският талант сломи първата ни ракета Димитров също в четири части. Алкарас и Руне имат два мача помежду си, като балансът е 1-1 победи – водачът в схемата триумфира в Некст Джен финалите през 2021, докато скандинавецът взе реванш на Мастърса в Париж година по-късно, когато Алкарас бе принуден да се оттегли в края на втория сет поради травма.

На Корт номер 1 ще се изиграят също два мача. Програмата откриват Мадисън Кийс и световната номер 2 Арина Сабаленка, а след техния край на корта излизат третият в мъжката схема Даниил Медведев и една от изненадите на турнира Кристофър Юбанкс. /БГНЕС