Алкарас - Циципас е дербито на Ролан Гарос днес

Световният номер 1 Карлос Алкарас и финалистът от 2021 Стефанос Циципас ще се изправят един срещу друг в най-интересния мач от Ролан Гарос днес. Двамата от фаворитите за титлата ще премерят сили в двубой от четвъртфиналите, който е насрочен за вечерната сесия на корт "Филип Шатрие" и започва в 21:15 часа българско време. Испанецът е спечелил всичките си четири мача срещу Циципас до този момент, като два от тях са били на клей, а един в Големия шлем - в третия кръг на Откритото първенство на САЩ през 2021.


В другия четвъртфинал от мъжката схема във вторник двукратният шампион Новак Джокович ще играе с руснака Карен Хачанов, 11-ти поставен в схемата. Хачанов има една победа в девет мача срещу Джокович, но достигна полуфиналите в последните си две участия в Големия шлем. Мачът е трети на "Филип Шатрие" и ще се играе в следобеда.

Преди това от 12:00 часа чехкинята Каролина Мухова ще срещне Анастасия Павл;юченкова от Русия, след което завърналата се след раждане на дете Елина Свитолина ще играе с втората поставена Арина Сабаленка от Беларус.

Днес ще имат и българско участие при юношите и девойките. В ранния следобед петият поставен в схемата при юношите Илиян Радулов ще срещне французина Пиер Барбиер Газу в двубой от втория кръг. Номер 14 в схемата Адриано Дженев пък ще премери сили с румънеца Михай Александру Коман. При девойките Ива Иванов и Росица Денчеева ще играят мачове от първия кръг на двойки. /БГНЕС

Категории: