Алкарас победи Оже-Алиасим за полуфинал в Индиан Уелс

Испанецът Карлос Алкарас продължава успешното си преследване на първото място в световната ранглиста, след като победи Феликс Оже-Алиасим от Канада с 6-4, 6-4 в мач от четвъртфиналите на Мастърса в Индиан Уелс. 19-годишният Алкарас ще измести Новак Джокович от върха, ако спечели титлата в калифорнийската пустиня.

Шампионът от Ю Ес Оупън бе загубил и трите си досегашни мача срещу Оже-Алиасим, но тази нощ доминираше на корта, за да стигне до чист успех след точно два часа игра. Алкарас постигна три пробива и загуби подаването си само веднъж в двубоя. "За първи път успявам да го пробия и съм горд с този факт. Опитах се да атакувам втория му сервис, да доминирам точките, да бъда агресивен от основната линия и да използвам шансовете, когато той пропусне първото си подаване. Мисля, че изиграх един от най-добрите си мачове през 2023. Много съм щастлив и искам да продължавам", коментира испанецът след успеха.

За място на финала Алкарас ще спори с италианеца Яник Синер, който победи миналогодишния шампион Тейлър Фриц с 6-4, 4-6, 6-4. Синер има три победи в последните си шест мача срещу противници от топ 5 на ранглистата. "Опитах се да играя много агресивно и успях. Много съм доволен от представянето си, никога не е лесно срещу Тейлър. Загубих от него тук преди две години", каза Синер.

Алкарас и Синер имат по две победи в досегашните си четири двубоя. "Много се радвам, че отново ще играя срещу него, правим страхотни битки", сподели Алкарас за следващия си опонент. "Наслаждавам се на мачовете срещу него, ще се получи страхотен мач и за феновете. Ще се опитам да покажа 100 процента от себе си", допълни той.

В другия полуфинал един срещу друг се изправят Даниил Медведев и Франсис Тиафо. /БГНЕС