Алкарас ще защитава титлата си в Барселона през 2023

Световният номер 1 Карлос Алкарас ще защитава титлата си на тенис турнира в Барселона през април, съобщиха организаторите на надпреварата. 19-годишният испанец спечели трофея на червено за първи път тази година, надигравайки във финала Пабло Кареньо-Буста.

Световният номер 1 триумфира по-рано тази година на финала с Пабло Кареньо-Буста.

Алкарас е първият играч, който потвърди участието си в следващото издание на турнира“, обявиха организаторите на турнира в свое прессъобщение.

Това бе трета от общо пет титли за испанеца през 2022, като най-голямата дойде на турнира от Големия шлем Ю Ес Оупън. Той завърши годината като номер 1 в света при мъжете – най-младият на върха от началото на ранглистата през 1973-а година.

Карлос Алкарас е уникален играч, с много харизма, и тенисист, който обича да се забавлява на корта. Говорим за номер 1 света, най-младият, стигал до това постижение в историята. На него все още му предстои цяла кариера, в която да се подобри и израсне като играч. Без съмнение, той ще бъде големият доминатор в Тура през следващите десет години“, каза турнирният директор Давид Ферер. /БГНЕС