Алкарас стартира с труден успех над британец в Базел

Карлос Алкарас постигна трудна победа в мача си от първи кръг на тенис турнира в Базел, след като надделя над Джак Дрейпър с 3-6, 6-2, 7-5 за близо два часа и 20 минути игра.

Карлос Алкарас.

20-годишният британец започна по-силно срещата и поведе в сетовете след комфортна откриваща част, в която реализира два пробива. Отговорът на световния номер 1 от Испания не закъсня и след два бързи брейка на старта на втория сет преднината му набъбна до 4-0. От там до края на частта той нямаше проблеми и хладнокръвно вкара мача в трети сет.

В него Алкарас дръпна с пробив, но Дрейпър го върна за 4-4. Водачът в основната схема се добра до нов брейк за 6-5, след който сервира успешно за крайната победа, макар че трябваше да отразява две точки за пробив. Испанецът успя да спечели, въпреки че направи близо три пъти повече непредизвикани грешки от съперника – 34 на 12, но и 11 уинъра повече от британския талант, който ще играе на Некст Джен Финалите в Милано. В спор за място на четвъртфиналите Алкарас ще играе с победителя от двойката Ботик ван де Зандсхулп и Адриан Манарино.

Аут от турнира е четвъртият поставен Марин Чилич. Хърватинът допусна изненадващо поражение от квалификанта Артур Риндеркнех s 4-6, 6-3, 6-7 (5), като имаше два мачбола при 5-4 и сервис в третия сет, но се пропука и загуби впоследствие в тайбрека. За следващата фаза се класира и казахстанецът Александър Бублик, който елиминира „щастливия губещ“ Аслан Карацев в два сета. /БГНЕС