Ало-измамници "изработили" над 70 000 лв. в София, хванаха ги

Успешна спецоперация за противодействие на телефонни измами проведоха служители на СДВР. В хода ѝ, в София са задържани двама души, а трети е арестуван със съдействието на униформени от полицията в Русе.

В хода на разследването е установено, че мъжете са съпричастни към повече от 10 телефонни измами, реализирани в столицата. Общата стойност на придобитите по измамния начин средства възлиза на над 70 000 лева.

Според събраните до момента данни, ало-измамниците звънели на случайно избрани телефонни номера и под предлог, че се провежда полицейска операция за задържане на телефонни измамници, присвоявали от потърпевшите различни суми.

Общата стойност на придобитите по измамния начин парични средства възлиза на повече от 70 000 лева.

При проведените процесуално-следствени действия, в жилището на един от задържаните е намерено и огнестрелно оръжие, противозаконно придобито при една от измамите, когато възрастна жена предоставила метална касета с пари и оръжието вътре в нея.

Материалите, събрани по случая, са докладвани в Софийската районна прокуратура.

Единият от мъжете, на 46 години, е разпитан в качеството на свидетел и освободен.

Като обвиняеми по образуваното досъдебно производство са привлечени другите двама - на 55 години и на 37 години. Наложени са им мерки „задържане под стража“.

Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава. /БГНЕС