АМ „Струма“ е блокирана, миньорите пробиха полицейския кордон

Протестиращите миньори и енергетици от Бобов дол се събраха в 9.30 часа пред ТЕЦ-а, за да потеглят на автошествие и с цел да блокират АМ „Струма“ при пътен възел Дупница-Кюстендил, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Жандармерията не позволи на протестиращите да излязат с автомобилите си на пътя за Дупница. Тогава тръгнаха пеш от разклона за Бобов дол към АМ „Струма“. След 40 минути шествие бяха спрени на ухото на магистралата от кордон полицаи с щитове и каски.

След кратка разправия и бутане протестиращите успяха да пробият полицейския кордон и 10.45 часа излязоха на АМ „Струма“ при 59 км. Те се разбраха с полицията да пропуснат събралите се автомобили, да се насочат към Е-79 през Дупница.

Полицията отбива трафика на АМ „Струма“ при пътен възел Дупница-север и град Бобошево, за да няма опашки.

Тодор Василев от КНСБ заяви: „Искаме някой да дойде тук при нас и да ни обясни кой лъже, защото по наша информация териториалните планове не са пристигнали в Брюксел. Или правителството ни лъже, или тези, които ни казват, че плановете не са пристигнали, т.е. Брюксел. По тази причина искаме някой да дойде тук и да ни каже истината. Протестът ни става безсрочен, докато не ни обяснят какво става“. /БГНЕС