Аматьор шокира Ракетата в първия кръг на Световното първенство

Рони О'Съливан разкри, че страда от инсомния и това му е попречило да играе на ниво срещу Кейхил.

Световният номер 1 Рони О'Съливан изненадващо отпадна още в първия кръг на Световното първенство по снукър, след като загуби от младока Джеймс Кейхил с 8-10 в откриващия си мач от надпреварата.

23-годишният Кейхил вече записа името си в историята, след като постигна три победи в квалификациите и се превърна в първия аматьор (извън топ 128 на ранглистата), който се класира за основната схема на Световното първенство, а днес той шокира всички, след като отстрани основния фаворит за титлата. В първата сесия вчера Кейхил се възползва от колебливата игра на именития си съперник, за да поведе с 5-4, а днес О'Съливан се появи в театър "Крусибъл" в Шефилд с нова прическа и пределно мотивиран да обърне развоя на мача.

Ракетата бързо изравни за 5-5, но след това отново започна да прави грешки и Кейхил взе три поредни фрейма, за да дръпне с 8-5. О'Съливан не се предаде и на свой ред спечели три поредни партии, за да стигне до равенство, но допусна груба грешка в края на 17-ия фрейм и позволи на Кейхил да се доближи на фрейм от крайната победа. Аматьорът показа хладнокръвие и направи добро разчистване в следващата партия, за да затвори мача с 10-8 и да запише най-изненадващия резултат в историята на Световните първенства.

След двубоя Ракетата призна, че в последно време го мъчи безсъние, което му е попречило да играе на ниво в най-важния турнир за годината. "Усещам крайниците си тежки, изцеден съм, нямам никаква енергия, едвам се държа буден. Чувствам се отвратително. Психически бях готов за битка след добрия сезон, който имах, но той игра брилянтно. Поздравявам го", сподели той.

По този начин Рони О'Съливан ще трябва да отложи преследването на шеста световна титла за 2020-та година, а Кейхил продължава към осминафиналите, където ще срещне шотландеца Стивън Магуайър. /БГНЕС