Amazon инвестира 5 млрд. долара в нов "облачен" регион

Подразделението за облачни услуги на Amazon - Amazon Web Services, ще създаде нов виртуален облачен регион в Нова Зеландия. Това съобщи министърът на цифровата икономика и комуникациите на страната Дейвид Кларк.

„Amazon е втората по големина технологична компания в света, която инвестира сериозно в създаването на облачен регион в Нова Зеландия. Това ще даде тласък на растежа на националния цифров сектор и по-нататъшното възстановяване на икономиката на страната след пандемията от COVID-19. Общият обем на инвестициите на Amazon ще бъде около 7,5 милиарда новозеландски долара (около 5,2 милиарда долара), което показва високо ниво на доверие от международната бизнес общност ", се казва в изявление на Кларк, публикувано на сайта на министерството.

Министърът отбеляза и че изграждането на нови центрове за данни в облачния регион на Amazon ще създаде работни места за местното население.

"Облачните технологии ще играят важна роля в развитието на дигиталната икономика на Нова Зеландия и разширяването на обхвата на цифровите публични услуги“, подчерта министърът. /БГНЕС