Американец хвърли бомбата срещу Надал в "Берси"

Рафаел Надал отпадна още във втория кръг на турнира от сериите Мастърс в Париж. Рекордьорът по титли от Големия шлем отстъпи с 6-3, 6-7(4), 1-6 на американеца Томи Пол. Надал не беше играл в зала “Берси” от 2020 година, когато загуби на полуфиналите от Александър Зверев. Испанецът за първи път напуска надпреварата преди четвъртфиналите.

Надал започна нервно и допусна ранен пробив, но бързо успя да го върне. Неговият съперник направи много непредизвикани грешки, които му попречиха да е равностоен в първия сет. Надал поведе с 5-3, след което пропусна два сетбола, но третият беше реализиран. Втората част се разви огледално. Този път Надал реализира първия пробив, но Пол успя да обърне нещата в своя полза. На няколко пъти Рафа се измъкна в трудни ситуации на свой сервис, но в тайбрека американецът се възползва от преднината, която изгради и изравни сетовете. С всеки следващ гейм си личеше, че Надал е далеч от оптималната си форма. Той изостана с пробив и в третия сет, а Томи Пол заигра много по-опростено и за първия път в кариерата си победи тенисист, който се намира на едно от първите две места в световната ранглиста.

В следващия кръг американецът ще се изправи срещу Пабло Кареньо Буста, който победи Денис Шаповалов със 7-6(2), 2-6, 6-4.

Друг от фаворитите - Даниил Медведев, също напусна надпреварата. Руснакът загуби от Алекс де Минор с 4-6, 6-2, 5:7 в най-атрактивния и оспорван мач на деня. Битката на корта продължи цели 2 часа и 47 минути. Накрая ликува австралиецът, който изоставаше с 0:2 в решаващия сет, но показа голям характер. Медведев - финалист тук преди година и шампион от 2020-а, може да бъде разочарован, че изпусна мача от контрола си.

Де Минор ще срещне на осминафинал Франсис Тиафо, който победи с 6-3, 7-5 Джак Дрейпър от Великобритания. /БГНЕС