Американец остави бакшиш от 2000 долара за покупка от 5

Служители на пекарна в американския град Белвю, щата Небраска бяха шокирани, когато посетител направи поръчка за пет долара, а остави бакшиш от 2000, съобщи агенция ЮПИ, цитирана от други медии.

Престън Рат - служител в пекарната "The Omaha Bakery", каза, че клиент на име Никълъс е купил две големи пици. Фактурата за поръчката беше пет долара. Мъжът плати и въведе в полето "бакшиш" две хиляди долара.

„Казах: „Това е грешка, оставихте твърде много бакшиш“, а той отговори: „Ако не щракнете върху OK, аз ще дойда зад гишето и сам ще натисна OK“, каза Рат.

Снимки от акаунта са публикувани във фейсбук страницата на пекарната. Мишел Кайзер, собственик на The Omaha Bakery, каза, че служителите на заведението ще си поделят бакшиша.

„Той знаеше, че това са трудни времена поради пандемията от COVID-19. Знаеше, че на хората им е трудно. Забеляза, че нашите служители работят много, много усилено “, каза Кайзер.

По-рано беше съобщено, че посетител на ресторант в американския град Гейнсвил, щата Флорида, благодари на служителите на ресторанта за тяхната работа и им остави бакшиш от 10 000 долара. Посетителят искаше да разговаря с всички служители на заведението. /БГНЕС

Белвю / САЩ