Ампутираха двата крака на олимпийски шампион по фигурно пързаляне

Ампутираха стъпалата на двата крака на олимпийския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров, съобщава ТАСС. Фигуристът е в болница от 10 януари заради пневмония. Ситуацията обаче се усложни, а възпаления, инфекции и проблеми с кръвоносни съдове и нервни окончания го оставиха в реанимация.

Татяна Навка (л) и Роман Костомаров (д).

Операцията е била неизбежна, като засега се смята, че тя ще нормализира състоянието на олимпийския шампион от 2006-а. Тогава Роман спечели в дует с Татяна Навка, а освен това заедно са двукратни световни и трикратни европейски шампиони.

Костомаров ще навърши 46 години в сряда, но остава в болница и няма да бъде изписан поне още 10 дни. Той ще се възстановява след интервенцията, а после ще мине пълни изследвания за това дали инфекциите са овладени.

"За съжаление са ампутирани и двете стъпала. Операцията мина без проблеми, като цяло организмът се възстановява. Сега лекарите се борят за ръката му. Роман е в съзнание. Общото му състояние се подобрява. Остава в реанимация под постоянно наблюдение на лекарите", твърди източникът на ТАСС. /БГНЕС