Ан Хатауей с главна роля във фантастика на Netflix от режисьора на "Черната пантера"

Носителката на "Оскар" Ан Хатауей се завръща към звездите благодарение на номиниран за "Оскар" режисьор. „Jiant Freakin Robot“ съобщи, че Ан Хатауей ще участва в научнофантастичния епос и оригинален филм на Netflix „Eclipse Convergence“. Ръководител на филма е Райън Куглър, известен най-вече с прочутата си работа във филмовите поредици "Черната пантера" и "Крийд".


По време на пътуването си капитан Уилямс и нейният екипаж преживяват рядко космическо събитие, което по някакъв начин ги дарява със специални сили.

Макар че действието няма да се развива в кинематографична вселена на супергерои като тези, поддържани от DC и Marvel, във филма Ан Хатауей и Райън Куглър ще създадат свят, променен от появата на необикновени способности у малка група хора.

Ан Хатауей ще играе капитан Ния Уилямс, която командва първата пилотирана мисия на човечеството до Марс. По време на пътуването си капитан Уилямс и нейният екипаж преживяват рядко космическо събитие, което по някакъв начин ги дарява със специални сили. Уилямс и колегите ѝ са принудени да се изправят не само срещу новите си способности, но и срещу отговорностите, които тези нови сили им дават.

На всеки запален телевизионен зрител от средата на 60-те години на миналия век предстоящият филм на Ан Хатауей - особено като се има предвид заглавието - ще напомни за сериала "Герои" на NBC, в който герои от цял свят по необясним начин са надарени с необикновени способности след затъмнение.

Продукцията ще отбележи първото екранно сътрудничество между Ан Хатауей и Райън Куглър, но и двамата не са новаци в научната фантастика. Куглър е сценарист и режисьор на двата филма на Marvel за Черната пантера, а през март създателят на "Досиетата Х" Крис Картър заяви пред Variety, че Куглър ще рестартира любимия му научнофантастичен сериал. Има и сериал, посветен на Уаканда, който Куглър разработваше за Disney+, но от известно време насам актуализациите по този проект са оскъдни.

Междувременно, наред с ролята на Селина Кайл, известна още като Жената-котка, в "Черният рицар" от 2012 г., Ан Хатауей се събра с Кристофър Нолан, за да направи научнофантастичния епос "Интерстелар". /БГНЕС