Анастас Герджиков: Ще успеем да обърнем резултата на балотажа

Убеден съм, че ще успеем да обърнем резултата, защото на президентски избори се гласува мажоритарно, а не партийно. Това заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков в изборната вечер, след като станаха ясни резултатите от екзит пола на водещите агенции, предаде репортер на БГНЕС.

Герджиков ще се яви следващата неделя на балотаж срещу Румен Радев.

Герджиков първо направи коментара си за парламентарния вот. В очите на българските граждани победители ще бъдат тези, които успеят да съставят правителство, каза той.

На тези трети избори за една и съща година се убедихме, че колкото и избори да направим – резултатът все ще е едно. И пет пъти да направим избори, резултатът ще е същия, каза Герджиков и призова партиите, които влязат в новия парламент да съставят правителство.

Ние разчитаме на подкрепа на всички български граждани, независимо кой към коя българска партия принадлежи, каза Герджиков в отговор на въпрос дали ще разчита на гласовете на ГЕРБ или на ДПС на балотажа.

Постигнахме най-основната си цел - да има балотаж. И не по технически причини, само защото избирателната активност е ниска, коментира още той.

С една успешна кампания успяхме да намалим разликата между мен и Герджиков. Ще наваксаме разликата, много от гласоподавателите на партиите ще се обърнат и ще гласуват за нас. Това е мажоритарен, а не партиен избор. Хората ще гледат качествата на кандидатите. Дебат трябваше да има, надявам се, че Радев ще изпълни обещанието си да го проведем сега, заяви още кандидатът за президент. /БГНЕС