Анатоли Нанков: Левски има надграждане, но ние сме по-класният отбор

Левски има надграждане, но ние сме по-класният отбор. Това заяви помощник треньорът на ЦСКА Анатоли Нанков на пресконференция преди Вечното дерби с Левски. Сблъсъкът от 22-ия кръг на Първа лига е в неделя, 6 март, от 14:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“. На събитието на стадион „Васил Левски“ не присъства старши треньорът на „армейците“ Стойчо Младенов, докато с Нанков бе офанзивният футболист на „червените“ Георги Йомов.

Анатоли Нанков (л).

Състоянието на отбора е добро, има необходимото настроение, всички са на разположение на старши треньора Стойчо Младенов. Имаме няколко контузени, сред които Варела и Гарсес, хубавото е, че Тибо Вион се завръща в групата. Решението за това е на старши треньора да не присъства на пресконференцията. Очаква ни най-хубавият мач в България, ще има много публика, надявам се ние да излезем победители, както сме го правили в последно време, есента ги победихме 2:1“, започна Нанков.

Левски има надграждане в последните мачове, но ние сме по-класният отбор. Ние не се притесняваме от съдиите, така са преценили от Съдийската комисия, надявам се да свири нормално, да отсъжда това, което вижда, да свири коректно, пожелавам му успех в първото му дерби. Всички щабове си говорят със съдиите, когато има несправедливост или тенденциозност, сме длъжни да реагираме. Всички се притесняваме, това е неприятно – не мисля, че би оказало влияние специално за мача, нормално е и футболистите да изживяват войната в Украйна, надявам се да не им попречи“, добави той по отношение това дали войната в Украйна се отразява на футболистите.

Георги Йомов (л).

Йомов сподели мнението на Нанков и очаква победа както в дербито със „сините“, така и в полуфинала за Купата с бившия си отбор Славия. „Смятам, че за мача с Левски сме се подготвили много добре, очаквам да изпълним указанията на треньора, да изиграем един добър мач и да се поздравим с победата. Колкото за жребия, щом Славия е стигнала до полуфиналите – достоен противник, мисля, че ще се получи добър мач между двата тима, но смятам, че сме по-класният отбор и ще достигнем до финала. Всички са подготвени и мотивирани максимално, но това, че са по-млад отбор не очаквам да окаже някакво влияние. Дерби е, нищо не се знае, но ние сме по-класни и мисля, че ще победим. Ние в този мач имаме две задачи – едната е да продължим да побеждаваме, за да останем близо до целите си, а втората е, че е дерби и нямаме никаква причина да се отпускаме“, коментира крилото на ЦСКА. /БГНЕС