Анчелоти: Възстановихме Бензема, който е много важен за нас

Възстановихме Бензема, който е много важен за нас. Това заяви старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти на днешната си пресконференция преди гостуването на Валядолид в Ла Лига.

„Завърнахме се с голям ентусиазъм. Отборът е в добро настроение. Възстановихме Бензема, който е много важен за нас. Той се завърна на 10 декември. Той се чувства много добре и се вълнува да се завърне. Не мога да коментирам решението на Франция, не съм участвал в него. Те са преценили, че той няма възможност да се включи на Световното първенство. При нас той се завърна много мотивиран и съм сигурен, че ще се представи много силно през втория полусезон“, започна италианският специалист.

Карло Анчелоти.

Анчелоти сподели още, че Кралският клуб едва ли ще се подсили през зимата с нови играчи. „Силни сме. Нямаме нужда от играчи, защото съставът е много добре комплектован, но все още не знаем с кои футболисти ще стартираме. Може да има играч, който да търси нов отбор, където да играе повече. Щастлив съм от това, с което разполагам и ако го сравним с края на декември миналата година, сме по-силни. 2022 година беше фантастична, надявам се да я повторим или подобрим през следващата“.

Наставникът на „белия балет“ похвали и закупения талант Ендрик, който ще заиграе на „Бернабеу“ през лятото на 2024 година и коментира информациите за интерес от страна на националния отбор на Бразилия. „Видях го миналата година и разговаряхме малко. Щастливи сме, че се присъединява към нас през 2024. Той е страхотен играч и талант. Ще бъдем развълнувани, когато дойде. Относно Бразилия, не знам дали се интересуват от мен, не са се свързвали с мен. Ако е така, го оценявам, но положението ми е ясно – ще остана тук, докато това пътешествие не приключи. Никога няма да кажа на Реал Мадрид, че спирам или искам да си тръгна“.

Той се справи много добре и е страхотен футболист. Кариерата му е по-добра и запълнена със световна титла, но не знам дали е най-добрият в историята за всички времена, защото всяка ера е имала много важни играчи. Няма да излезе от устата ми, че той е най-добрият в историята. Наслаждавал съм се и продължавам да се наслаждавам на добри играчи като Бензема, когато виждам всекидневно на тренировки. Наблюдавал съм играчи като Ди Стефано, Марадона, Кройф…“, завърши той по отношение на дебата дали Лионел Меси е най-великият футболист на всички времена след спечелването на световната титла с Аржентина в Катар по-рано този месец. /БГНЕС