Анди Мъри дебютира на Лейвър Къп за Тим Европа

Анди Мъри се присъедини към Тим Европа за Лейвър Къп. Отборната надпревара ще се проведе в зала „О2“ от 23-25 септември, като европейците ще се опитат да спечелят срещу Тим Свят за пети пореден път. Бившият номер 1 в света при мъжете е третият член от европейския контингент, присъединявайки се към Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Анди Мъри.

Очаквам с нетърпение да играя на Лейвър Къп в Лондон. Обичам да играя като част от отбор и има страхотна атмосфера и интензитет за събитието. Чух много добри неща и се вълнувам да бъда в един тим с Роджър и Рафа за Тим Европа“, каза шотландецът.

Това ще бъде дебют за Мъри в отборното съревнование, но Надал и Федерер са участвали в тандем преди. Те играха двойки в изданието през 2017, докато двамата представляваха Тим Европа и в турнира две години по-късно, като си даваха един на друг треньорски съвети по-скоро като съотборници, отколкото като съперници на корта. Европа ще бъде водена още веднъж от капитана и 11-кратен шампион в турнирите от Големия шлем Бьорн Борг.

Миналата седмица Феликс Оже-Алиасим, Тейлър Фриц и Диего Шварцман бяха обявени като първите трима членове на Тим Свят, чийто капитан ще бъде Джон Макенроу. /БГНЕС