Анди Мъри с обрат на старта в Индиан Уелс

Британецът Анди Мъри продължи с героичните си изяви от началото на сезона, след като победи аржентинеца Томас Мартин Ечевери с 6-7(5), 6-1, 6-4 в мач от първия кръг на Мастърса в Индиан Уелс. За Мъри това бе седми решаващ сет от началото на годината, като той е спечелил всичките седем. В същото време бившият номер 1 в света няма победа през 2023, която да не е дошла след решаващ сет.

"В някои от мачовете през годината имах късмет да спечеля, но в други като днешния имах много шансове в третия сет. Не успявах да реализирам точките за пробив и това бе разочароващо. В края се справих добре, радвам се, че преминах през поредния брутален мач", коментира Мъри след двубоя, продължил три часа и 12 минути.

Трикратният шампион от Големия шлем отрази три възможности за пробив при 3-4 в третия сет, преди на свой ред да вземе подаването на съперника си и след това да затвори мача. За Мъри предстои двубой с 15-ия поставен в схемата Пабло Кареньо Буста от Испания.

Ветеранът Стан Вавринка също продължава напред след победа над квалификанта от Австралия Александър Вукич с 6-4, 1-6, 6-1. Бившият номер 3 в света Доминик Тийм загуби от французина Адриан Манарино с 6-4, 4-6, 6-7(5). Напред продължават още Ришар Гаске, Танаси Кокинакис, Джак Сок и Мартон Фучович. /БГНЕС