Анди Мъри няма да играе на сингъл на Ю Ес Оупън

Британският тенисист Анди Мъри потвърди, че няма да вземе участие в Откритото първенство на Щатите в надпреварата на сингъл.

Снощи Мъри загуби от французина Ришар Гаске в двубой от първи кръг на турнира в Синсинати.

Шотландецът, който получи покана от организаторите, излезе на корта в мач поединично за първи път от седем месеца. Доскоро той се възстановяваше след травма в бедрото, която получи през юли 2017 г. През януари тази година му бе направена първа операция.

"Това е решение, което взех с моя екип. Не искам да приемам "уайлд кард" сега, защото не знам как ще се чувствам след мача. Няма да играя на Ю Ес Оупън, тъй като днес в края на срещата изпитвах тежест в краката ми, а ситуацията по-скоро няма да се промени за няколко седмици", обясни Мъри. В момента той е 324-и в световната ранглиста, а на двойки е 120-и. Във визитката си Мъри има 45 победи, три от тях в турнири от Големия шлем (Ю Ес Оупън 2012, Уимбълдън 2013 и 2016). Той също така е единственият тенисист, спечелил два пъти олимпийско злато (2012, 2016) на сингъл. По време на кариерата си бе първа ракета в света в продължение на 41 седмици. /БГНЕС