Андрееску спря устрема на Таунзънд на Ю Ес Оупън

19-годишната Андрееску достигна първи четвъртфинал в турнирите от Големия шлем.

19-годишната Бианка Андрееску продължи с отличното си представяне Откритото първенство по тенис на САЩ, след като победи американката Тейлър Таунзънд с 6-1, 4-6, 6-2 и се класира за четвъртфиналите на турнира.

116-та в света Таунзънд бе една от приятните изненади в надпреварата до момента, след като последователно отстрани световната номер 4 Симона Халеп и още една румънка - Сорана Кърстя, за да намери място на осминафиналите. Там обаче тя бе спряна от намиращата се в страхотна форма в момента Андрееску (която е канадка, но родителите ѝ са румънци). Андрееску демонстрира обичайната си агресивна игра и записа 33 уинъра срещу 26 непредизвикани грешки за успеха, дошъл след близо два часа игра. По този начин тя се класира за първия си четвъртфинал в турнирите от Големия шлем, а в следващия си мач ще се изправи срещу белгийката Елиза Мертенс, която победи Кристи Ан от САЩ с 6-1, 6-1.

По-рано вчера от турнира отпадна миналогодишната шампионка Наоми Осака след загуба от швейцарката Белинда Бенчич с 5-7, 4-6. За място на полуфиналите Бенчич ще спори с хърватката Дона Векич, която се наложи над Юлия Гьоргес от Германия с 6-7(5), 7-5, 6-3. /БГНЕС